Хиляди хора живеят с така наречения дълъг Ковид - дълготрайно въздействие от COVID-19. Това

...
Хиляди хора живеят с така наречения дълъг Ковид - дълготрайно въздействие от COVID-19. Това
Коментари Харесай

COVID-19 може да има дълготрайни последствия върху психичното и социалното здраве |

Хиляди хора живеят с по този начин наречения " дълъг Ковид "  - продължително въздействие от COVID-19. Това положение може да докара до душевен и обществени последици върху хората, демонстрира отчет на английския Национален институт за здравни проучвания въз основата на проучване, съобщи Файненшъл таймс.  

Изследването открива, че хората страдат от необятен набор от признаци, в това число и от такива, засягащи психологичното здраве, мозъка, дишането, сърдечно-съдовата система, кожата и черния дроб.   

Според учени дълготрайното влияние на ковид може да остави у хора, които са прекарали болестта, няколко разнообразни последици: 

- синдром на слединтензивно лечение;

- синдром на след вирусна умора;

- признаци на ковид - увреждане на белите дробове и сърцето.

Поведението на боледувалите от COVID-19 демонстрира, че това е " циклично заболяване ", като признаците му остават и откакто човек е оздравял. 

Често се твърди, че пациентите се възстановят от коронавирусната зараза в границите на няколко седмици. Това обаче не винаги е така. Информацията за болестта към момента е много нищожна, за това не е ясно какви ще са последствията от тази пандемия.  

Докладът показва, че още на ранен стадий на проучването е открито, че при някои хора болестта от COVID-19 протича дълго време откакто човек е изписан от болничното заведение. 

Изследване в Италия откри, че 87% от хората, изписани от болница в Рим, към момента изпитват най-малко по един признак два месеца, откакто са прекарали COVID-19. Най-малко 55% са имали три или повече признака, в това число отмалялост, затруднено дишане и болежка в ставите и гърдите.

Миналия месец от английският Национален институт за здравни проучвания заяви, че към 10% от " леките " случаи на ковид, които не са били приети в болница, се оплакват от признаци, продължаващи повече от четири седмици. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР